Roborock höjer nivån, lanserar robotdammsugare som klarar 4 cm

Roborock höjer nivån, lanserar robotdammsugare som klarar 4 cm

Trösklar är ett hinder för att få till den där helt automatiska dammsugningen hemma. Roborock kommer att lansera nya modeller som ska klara upp till 4 cm höga trösklar. Dessutom ska robotarna ha möjlighet att justera sin frigång för att undvika att fastna i mattor och andra material.

Det kommer många nya funktionella förbättringar i Roborocks Qrevo-serie. På IFA-mässan i Berlin (9-10/9) visade de upp Qrevo Curv, Qrevo Edge och Qrevo Slim. De här modellerna får vi ta del av här i Norden först under 2025.

AdaptiLift Chassis: robotdammsugarens höjdjustering

Genom att kunna höja och sänka sitt eget chassi kan robotdammsugaren lättare ta sig både under och över hinder. Robotarna sägs nu kunna klara av trösklar på hela 4 centimeter, vilket är efterlängtat av många användare som har högtrösklade rum i hemmet.

Den som har långfransade mattor kommer också kunna se en förbättring i att dammsugaren inte fastnar. Det adaptiva chassit lyfter upp dammsugaren så att den inte suger fast genom att vara för tätt emot textilen.

Frågan är om detta kommer leda till helt nya namn på robotdammsugarna. Vi spånade lite och kom fram med några förslag: Mondo, Duplantis2, KlätterMax, RoboClimber.

Slimmad version som tar sig under möbler

Qrevo får också en ny medlem i modellen Slim; en robotdammsugare som är endast 8,2 cm hög och kan ta sig in under ganska många av sängar och soffor som folk har hemma. Det är ju annars ett ställe som ofta glöms bort när vi låter robotdammsugaren sköta städningen.