Robotdammsugare som klarar hundhår

Robotdammsugare som klarar hundhår

Automatiska robotdammsugare blir alltmer populära. De är särskilt uppskattade av hundägare som har mycket hår på golvet. Men fungerar den genomsnittliga robotdammsugaren verkligen lika bra på alla typer av hundhår?

Det är sant att de flesta robotdammsugare nuförtiden är utrustade med stark sugkraft och speciella borstar som är utformade för att hantera alla typer av hår. Beroende på typen och längden på hundens hår kan du dock behöva tömma dammbehållaren oftare.

Om du har en korthårig hund kommer robotdammsugaren förmodligen att göra ett bra jobb med att plocka upp allt hår. Om du däremot har en långhårig hund finns det några saker som du måste tänka på.

Tänk på detta om du har hund och robotdammsugare

Först och främst kan långt hår lätt trassla in sig i dammsugarens borstar. Detta kan leda till att borstarna slutar snurra och kan till och med skada dem. För att undvika detta bör du se till att regelbundet kontrollera borstarna och ta bort alla hår som är lindade runt dem.

För det andra, eftersom långt hår riskerar att trassla in sig i borstarna och det är också mer sannolikt att det täpper till dammbehållaren. Detta innebär att du måste tömma den oftare eller så skaffar du en tömningsstation till robotdammsugaren.

Slutligen, om din hund fäller mycket kan du överväga att köpa en robotdammsugare med högre sugkraft. Detta hjälper till att plocka upp alla hårstrån och förhindrar att de sprids runt om i huset. Sugkraften mäts i Pa ifall du vill jämföra olika modeller är det värdet du ska leta efter.

Så om du funderar på att köpa en robotdammsugare, glöm inte att ta hänsyn till din hunds päls. Med lite planering kan du hitta en modell som passar både dig och din lurviga vän.

Kan man köra robotdammsugaren när hunden är själv hemma?

En nyfiken hund kommer säkert att undersöka er nya robotkompis noga. Kanske att den är lite skräckinjagande första gångerna men de flesta hundar vänjer sig. Du bör nog vara närvarande första omgångarna och se så att hunden inte jagar roboten och förstör den.

När din hund har sett att roboten inte vill illa kommer den förmodligen att ignorera den. Så om du måste lämna din hund ensam hemma en kort stund är det inga problem att köra dammsugaren. Se bara till att du har introducerat de två först!

Tips på kraftfulla robotdammsugare för djurhår

Roomba j7

iRobot Roomba j7 robotdammsugare
iRobot Roomba j7 robotdammsugare klarar djurhår

Roomba j7 är en kraftfull robotdammsugare som med sin starka sugförmåga kan ta djurhår utan problem. Roboten går att programmera på många olika sätt och den pratar svenska. Du använder din mobil för att ställa in hur Roomba j7 ska jobba med städningen.

Roborock S8

Roborock S8 kan också bemästra hundhår med sin sugkraft på 6000 Pa och den ändrar automatiskt sugkraften när den kommer över en matta. Hundhår har en tendens att fastna extra mycket och vara svårupptäckta på vissa mattor så en robotdammsugare som klarar det är bra att ha för hundägaren.

Roborock s8 plus svart

Hårstrån från långhåriga hundraser har en tendens att snurra ihop sig och fastna i roterande borstar. Här har Roborock S8 en fördel eftersom de har valt en borste gjord i gummi, vilket minskar trasslet. Men det finns ingen magisk robotdammsugare ännu som inte behöver mänsklig hjälp så var ändå beredd på att behöva plocka lös hundhår från borste, hjul och rotorborsten.

Neatsvor X650 Pro

Neatsvor x650 Pro har 6000 PA och klarar hundhår även på mattor

Neatsvor X650 Pro har en sugkraft på 6000 vilket gör att den lätt bemästrar hundhår. Den här robotdammsugaren har fått Bäst-i-test i flera tester och omskrivits som en toppmodell av flera norska tidningar.

Den ska fixa att fånga upp hundhåren som sitter fast på mattor dessutom genom en kombination av stark sugeffekt och bra borste under.

Fler tillverkare som jobbat mycket för att deras robotdammsugare ska bemästra hundhår är Narwal. De har två modeller där Freo X Ultra har en rullborste designad för att motverka hårtrassel.