Robotdammsugare med tömningsstation

Robotdammsugare med tömningsstation

Letar du efter en robotdammsugare som kan göra allt? Kolla in iRobot Roomba s9+ med tömningsstation. Denna toppmoderna robotdammsugare har avancerade navigations- och kartläggningsfunktioner, så att den enkelt kan rengöra hela ditt hem. Dessutom innebär tömningsstationen att du inte behöver springa och tömma den lilla inbyggda dammbehållaren stup i kvarten.

Exklusiva och kompletta lösningar på robotdammsugning med station för tömning finns också hos tillverkaren Ecovacs. Deebot X1 Omni och Deebot Ozmo T9+ är båda toppmodeller som levereras med en Ecovacs-tömningsstation.

Hos Roborock kan man köpa till en tömningsstation till S8-modellen. Den självtömmande basen kan rymma upp till 30 dagars smuts, damm och skräp, vilket gör den till den perfekta lösningen för upptagna familjer eller alla som inte vill oroa sig för att dammsuga.

Är det värt att köpa till en automatisk tömningsstation?

Det är en fråga som bara du egentligen kan svara på. Om du har ett litet hem med begränsad golvyta kan den inbyggda behållaren på robotdammsugaren räcka till flera omgångar. Du kanske behöver tömma den en gång i veckan eller varannan vecka.

Har du ett större hem och kanske har husdjur som fäller päls, ja då kommer den lilla behållaren i dammsugaren att fyllas upp direkt. Den kanske till och med inte räcker för hela hemmet innan du måste springa dit och tömma den.

En extern dammbehållare som roboten kan besöka för att självtömma sig underlättar då mycket. Om vi tar Roborock S8 som exempel kostar själva roboten kring 7500 kr att köpa. Du kan köpa till en tömningsstation eller beställa hela kompletta setet direkt.

Den har då 3 liters dammbehållare och räcker till 1-2 månaders dammsugning av ett normalstort hem. Ytterligare ett underhåll som denna automatiska tömningsstation kan utföra är rengöring av borsten på din Roborocks laddningssensorer.

Om du ska skaffa en helt ny robotdammsugare och samtidigt vet att du vill automatisera så mycket som möjligt, kolla då efter paketpris. Att köpa både robotdammsugaren och tömningsstationen i ett paket blir oftast billigare än att köpa de var för sig.

Men, kolla även upp vad de kostar styckvis för vissa återförsäljare kan ha rabatterat pris på någon av enheterna och man kan ju beställa prylarna från olika butiker.

Roborock S8 Pro med tömningsstation

roborock s8 pro robotdammsugare i svart med tömningsstation
Roborock S8 Pro Ultra med tömningsstation

En Roborock modell S8 kan åka och tömma sina behållare i en tömningsstation. Man kan köpa robotdammsugaren och tömningsstationen i ett paket eller köpa till stationen i efterhand. Det finns flera olika undermodeller av S8 som heter MaxV Plus och S8+ med lite olika tekniska egenskaper.

Den mest avancerade modellen just nu är S8 MaxV Plus som har flera teknologier för navigering; 3D-ljus, RGB-kamera och PreciSense LiDAR. Tillsammans ger dessa en mycket pålitlig städrobot som inte missar några ytor.